Met de opkomst van groene smoothies, zijn de “ouderwetse” smoothies met yoghurt en melk langzaamaan minder populair geworden. Onterecht, vinden wij. Yoghurtsmoothies zijn juist erg voedzame smoothies, omdat ze bomvol eiwitten zitten, die je een lang verzadigd gevoel geven. Daarmee zijn het ideale ontbijtsmoothies. De mogelijkheden zijn eindeloos en de yoghurt balanceert de smaak van bijvoorbeeld zure fruitsoorten. Daardoor wordt het een zachte, zoete smoothie met gebalanceerde smaken.
Inhoudsopgave
Romige yoghurt
Fruitige combinaties
Populaire yoghurtsmoothie recepten
Klassieke aardbei-banaan yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 rijpe banaan (eventueel bevroren)
1 kopje verse aardbeien
1/2 kopje Griekse yoghurt
1/2 kopje melk
1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Doe alle ingrediënten in een blender en mix. Je kunt ervoor kiezen om de banaan van te voren in te vriezen, zodat je een dikkere en koudere smoothie krijgt. Maar yoghurt maakt smoothies altijd al wat dikker dan een smoothie met bijvoorbeeld vruchtensap. Dus bepaal dit op smaak. De ijsblokjes maken het dan weer iets wateriger.
Tropische mango-kokos yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
1/2 kopje Griekse yoghurt
1/2 kopje kokosmelk
1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Doe alle ingrediënten in een blender en mix. Wist je dat je de schil van mango kunt eten? Het is alleen vrij stug, dus als je het mee zou blenden krijg je waarschijnlijk wel wat stukjes in je smoothie. Maar het is dus mogelijk, voor extra vezels en minder voedselverspilling. Je kunt de kokosmelk ook vervangen door kokoswater voor een frissere toevoeging of je kunt er kokos snippers aan toevoegen. Ook lekker als je er een smoothie bowl van wilt maken.
Bosbessen-banaan yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 rijpe (bevroren) banaan
1/2 kopje (bevroren) bosbessen
1/2 kopje Griekse yoghurt
1/2 kopje amandelmelk
1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Meng alle ingrediënten bij elkaar in een blender. Wederom geldt dat een bevroren banaan of bevroren bosbessen zorgt voor een dikkere substantie, meer als ijs dan een drankje. Amandelmelk zorgt voor een nootachtige smaak, en kan uiteraard vervangen worden voor andere alternatieven.
Proteïne chocolade-pindakaas yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 rijpe banaan
2 eetlepels cacaopoeder
2 eetlepels pindakaas
1/2 kopje Griekse yoghurt
1 kopje amandelmelk
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Doe alle ingrediënten in een blender. Deze smoothie is populair bij sporters. Pindakaas bevat namelijk veel gezonde vetten en eiwit. (Wel de pindakaas zonder suiker nemen.) En in cacaopoeder zit veel magnesium, wat goed is voor de spieren.
Perzik-mango yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
2 rijpe perziken, geschild en in stukjes gesneden
1/2 kopje Griekse yoghurt
1/2 kopje sinaasappelsap
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Appel-kaneel yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 grote appel, geschild en in stukjes gesneden
1/2 kopje Griekse yoghurt
1/2 kopje appelsap
1/2 theelepel kaneel
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Tropische ananas-kokos yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 kopje verse ananasstukjes (of bevroren)
1/2 kopje kokosmelk
1/2 kopje Griekse yoghurt
1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Handvol ijsblokjes (optioneel)
Wist je dat je ook de kokosmelk voor koken kunt gebruiken in je smoothie? Deze zijn vaak wat sterker van smaak dan de plantaardige melkvervanger. Daarmee is een scheutje meer dan genoeg! Hier zit over het algemeen wat meer vet in en zorgt voor een romigere smaak.
Zomerse framboos-granaatappel yoghurtsmoothie
Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 kopje verse of bevroren frambozen
1/2 kopje granaatappelpitjes
1/2 kopje Griekse yoghurt
1/2 kopje kokoswater
Handvol ijsblokjes (optioneel)