Een duurzaam feest: smoothie fietsen op evenementen

Bij de organisatie van evenementen ben je vooral heel erg bezig met alle benodigdheden regelen en er een geslaagd evenement van maken. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe het zit met duurzaamheid van alle aspecten van je evenement? We houden ons tegenwoordig steeds meer bezig met duurzaamheid, waardoor op elk gebied duurzame alternatieven worden geïntroduceerd. Een leuke en interactieve keuze om jouw evenement duurzamer te maken, is het gebruik van smoothie fietsen. We leggen je uit waarom onze smoothie fietsen duurzaam zijn.

Inhoudsopgave

Wat zijn smoothie fietsen?

Smoothie fietsen zijn fietsen die zijn uitgerust met ingebouwde blenders. Deze fietsen laten mensen ter plekke hun eigen smoothies maken door simpelweg te trappen. De blender wordt aangedreven door een dynamo, die gaat draaien als je trapt. Hierdoor heb je dus geen stroom nodig, je doet zelf al het harde werk.

Waarom zijn smoothie fietsen duurzaam?

Geen elektriciteit nodig: Aangezien je dus zelf de smoothie bij elkaar fiets, heb je geen elektriciteit nodig. In tegenstelling tot gebruikelijke cateringapparatuur, die vaak veel energie verbruikt, werken smoothie fietsen volledig op menselijke kracht. Dit vermindert de ecologische voetafdruk van jouw evenement en helpt de CO2-uitstoot te verminderen.

Duurzame ingrediënten: Je kunt kiezen voor duurzame ingrediënten. Wij leveren de smoothiebar altijd al met diervrije producten, zoals plantaardige melk, en we kiezen zoveel mogelijk voor seizoensgebonden producten. Dit zorgt ervoor dat de producten veelal lokaal worden geproduceerd en dus minder uitstoot opleveren dan geïmporteerde producten. En er zijn voor seizoen ingrediënten geen kassen nodig die een flinke voetafdruk met zich meebrengen. Maar er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor biologische ingrediënten, die nog net even iets duurzamer worden geproduceerd.

Duurzame materialen: Bij SmoothiesEnzo gebruiken we zoveel mogelijk duurzame materialen. We schenken de smoothies in kartonnen bekers en nemen papieren rietjes mee. Wist je dat je bij ons ook kant en klare smoothie flesjes kunt bestellen? Bijvoorbeeld bedrukt met een logo, die je bezoekers mee kunnen nemen. Die flesjes lijken van plastic, maar zijn eigenlijk gemaakt van mais en daarom ontzettend duurzaam.

Bonus: Als je een smoothiebar huurt bij SmoothiesEnzo, planten wij een boom voor je. Op deze manier laten wij zien dat wij duurzaamheid echt serieus nemen. Dus voor elk evenement waar onze smoothie barren heen gaan, planten we een boom. Zo compenseren we ook nog een beetje extra, voor de uitstoot waar we niet echt omheen kunnen.

Hoe je smoothie fietsen op jouw evenement kunt inzetten

De smoothie fietsen zijn een hit op elk evenement, wat dan ook de reden voor het evenement is. Maar vanuit een duurzaam oogpunt zijn er verschillende manieren om de smoothie fietsen in te zetten. Educatie: De smoothie fiets is een ontzettend leuke en laagdrempelige manier om meer te leren over duurzaamheid en het gebruik van energie. Dit kan bijvoorbeeld leuk zijn voor een school evenement waar je de leerlingen op een interactieve manier leert over duurzaamheid en energie. Als lokkertje: Zeker op grote beurzen waar soms wel honderden bedrijven staan, is het belangrijk dat je eruit springt. Je wilt natuurlijk wel iets aanbieden dat relevant is voor jouw bedrijf, maar vooral iets dat de aandacht trekt. Zelfs bezoekers die in eerste instantie niet op jouw bedrijf zouden afstappen, zullen worden overtuigd door de heerlijke smoothies. Terwijl zij wachten op hun buurt, kun je mooi even je (duurzame) bedrijf pitchen. Dus, de volgende keer dat je een evenement organiseert en duurzaamheid hoog op je agenda staat, overweeg dan om smoothie fietsen in te schakelen. Deze groene alternatieven zullen niet alleen jouw gasten vermaken, maar ook bijdragen aan een betere planeet. Geniet van heerlijke, zelfgemaakte smoothies terwijl je het milieu spaart – een win-winsituatie voor jouw evenement en de wereld.

Delen

Meer posts

Van onze blog