Smoothie fietsen voor een gezonde werkplek

We zijn soms zo druk met werk, dat een gezonde levensstijl er nog wel eens bij inschiet. We zijn te laat en pakken toch de auto in plaats van de fiets. En ’s avonds is het gemakkelijker om een pizza te bestellen dan nog een gezonde maaltijd in elkaar te draaien. Wat nu als je daar als bedrijf een bijdrage aan kunt leveren door een gezonde werkplek te creëren? Met onze smoothie fietsen sla je twee vliegen in één klap. Je personeel moet zelf fietsen voor een smoothie, waardoor ze dus zowel lichamelijk actief zijn als een gezond tussendoortje binnenkrijgen. Win-win.

Inhoudsopgave

De gezondheidvoordelen van smoothies

Smoothies zijn een geweldige manier om voedingsstoffen binnen te krijgen en te zorgen voor een gezonde levensstijl. Ze kunnen boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten zitten, afhankelijk van de ingrediënten die worden gebruikt. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om hun eigen smoothies te maken met verse en gezonde ingrediënten, kan een bedrijf bijdragen aan een gezonde levensstijl van het personeel. Bovendien is fietsen en lichaamsbeweging natuurlijk ook gezond. Zowel gezonde voeding als lichaamsbeweging brengen weer een hoop andere voordelen met zich mee, zoals minder ziekteverzuim, een betere concentratie en meer energie. Ja echt, van lichamelijke beweging krijg je juist energie.

Nu is de smoothie fiets wel zo leuk dat je een klein risico hebt dat je personeel iets vaker een korte pauze neemt, maar de productiviteitsvoordelen zijn zo hoog, dat ze in de overige werktijd veel meer gedaan krijgen.

Productiviteit en energieniveaus verhogen

Een van de voordelen van smoothies is dat ze snel en gemakkelijk te bereiden zijn en een boost aan energie kunnen geven. Door smoothie fietsen op kantoor te introduceren, kunnen werknemers tijdens hun pauzes actief bezig zijn en tegelijkertijd een gezonde snack nuttigen. De fysieke activiteit van het fietsen en de voedingsstoffen in de smoothies kunnen helpen om vermoeidheid tegen te gaan en de concentratie te verbeteren, wat op zijn beurt de productiviteit op de werkplek kan verhogen. Zij zijn dus niet de enige die er positieve voordelen uithalen, ook het bedrijf kan er in z’n geheel op vooruitgaan omdat het personeel beter in hun vel zit.

Teambuilding en interactie

Bovendien kan de smoothiefiets op kantoor ook veel heel veel gezelligheid zorgen. Zelfs als er maar één fiets is, zullen de personeelsleden in de rij staan om hun eigen smoothie te maken en daarbij gezellig een praatje aanknopen met de rest. Of natuurlijk de huidige fietser aanmoedigen. Het zorgt dus voor een laagdrempelige interactie, die de teamspirit kan verbeteren.

Positief bedrijfsimago

Het imago van je bedrijf kan een flinke boost krijgen op het moment dat je iets leuks extra’s aanbiedt aan je personeel. Je wilt je personeel natuurlijk graag tevreden houden, zodat ze met plezier voor jouw bedrijf blijven werken. Uiteraard is dan de gehele werksfeer belangrijk, zoals goede voorzieningen wat betreft materialen. Maar juist eens een stapje extra zetten met een creatieve oplossing voor het verhogen van de vitaliteit van het personeel, kan het bedrijfsimago een boost geven.

Hoe krijg je de smoothie fiets op kantoor?

Het is eigenlijk vrij gemakkelijk om de smoothie fiets op kantoor te krijgen. Wij komen deze brengen en het enige wat jij hoeft te regelen is ruimte. De fiets heeft natuurlijk geen stroom nodig, want degene die erop fiets voorziet de blender van stroom door de dynamo aan te drijven met het trappen. Ruimte voor de fiets is dus het enige wat je nodig hebt. Bovendien bezorgen we er ook ingrediënten bij voor een afgesproken aantal smoothies en de bekers en rietjes. Vervolgens informeer je de werknemers over de nieuwe voorziening en benadruk je de gezondheidsvoordelen. Na afloop komen we de fiets ook weer ophalen, dus je hebt er bijzonder weinig werk aan.

Delen

Meer posts

Van onze blog