Wegwerpplastic verboden vanaf 2024

We waren al langzaam stappen aan het maken tegen wegwerpplastic, maar sinds 1 januari is het officieel verboden om wegwerpmateriaal mee te geven waar plastic in zit. Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor onze smoothiebar. Ook wij gaan gebruikmaken van herbruikbare bekers voor onze smoothies. Hier lees je wat deze nieuwe wet inhoudt en voor gevolgen heeft.

Inhoudsopgave

Herbruikbare bekers als nieuwe standaard

Ook bij SmoothiesEnzo gebruikten we de kartonnen bekertjes en zullen we dus nu overgaan naar een alternatief. Dat betekent dat we vanaf nu herbruikbare bekers voor onze smoothies mee zullen nemen. Dit heeft verder weinig gevolgen voor jou als huurder. Wij zorgen er namelijk voor dat we genoeg bekers hebben voor het evenement.

Duurzaamheid en onze smoothiebarren

Hoewel het gebruik van herbruikbare bekers nu een verplichting is, was duurzaamheid altijd al een belangrijk aspect van onze smoothiebarren. Het hele concept van onze smoothiefietsen is natuurlijk duurzaam, omdat je zelf je smoothie bij elkaar fietst en dus geen stroom nodig hebt. De smoothiefietsen zijn een eigen ontwerp, waarbij op de voorkant een blender zit gemonteerd. Door te fietsen, wordt de blender met een dynamo aangedraaid en fiets je dus op spierkracht een smoothie bij elkaar. Groener wordt de stroom niet. Daarbij kopen we zoveel mogelijk seizoensgebonden ingrediënten en bieden we ook de mogelijkheid om enkel biologisch fruit mee te nemen voor de smoothies. Zo heb je dus zelf opties om je evenement duurzaam te maken en met de herbruikbare bekers, is het plaatje compleet. Het is voor ons misschien wat wennen op het begin om zoveel bekers mee te nemen en die af te moeten wassen, maar het is wel in lijn met de duurzame aspecten van ons bedrijf.

Op naar een groenere toekomst

Met herbruikbare bekers als nieuwe standaard in onze smoothiebarren, gaan we een toekomst tegemoet waarin genieten van heerlijke smoothies hand in hand gaat met zorg voor het milieu. Laten we samen streven naar een wereld waarin duurzaamheid niet alleen een verplichting is, maar een levensstijl die we koesteren en bevorderen.  

Delen

Meer posts

Van onze blog