6 Heerlijke ontbijt smoothies

Heb jij vaak geen tijd om een uitgebreid ontbijt te maken maar wil je wel een goede maaltijd binnenkrijgen? Dan is een ontbijt smoothie een snelle oplossing. Een goede ontbijt smoothie bevat voldoende voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, vezels en eiwitten. Alleen een smoothie met groente en fruit, is niet de beste start van je dag. Dat leggen we hier beter uit. Gelukkig blijven er genoeg heerlijke smoothie ideeën over die wel geschikt zijn als ontbijt, en wij hebben de lekkerste voor je uitgezocht.

Inhoudsopgave

Bespaar nog meer tijd

Heb je echt weinig tijd ’s ochtends? Zorg dan dat je van tevoren al pakketjes klaarzet. Je kunt bijvoorbeeld zakjes maken met ingevroren groente en fruit die precies genoeg zijn voor één smoothie. Zo hoef je dit ’s ochtends niet meer te snijden en gooi je het eenvoudig in één keer in de blender. Eventueel met wat heet water als je blender niet zo goed tegen ingevroren producten kan. Of gooi de inhoud al in de blender voordat je je gaat aankleden, dan kan het vast een beetje ontdooien.

1. Groene granaatappel smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies:
2 handjes spinazie
125 ml koud water
1 eetlepel citroensap
1/2 avocado
1 schepje proteïnepoeder (neutraal, vanille of cacao)
125 gr granaatappelpitjes

Zowel spinazie als granaatappel zitten bom vol vezels, waardoor het in deze smoothie niet nodig is om bijvoorbeeld havermout toe te voegen. Heb je toch het gevoel dat je wat mist? Voeg dan wat lijnzaad aan deze smoothie toe en meng eventueel nog wat hele granaatappelpitjes door je smoothie zodat je toch iets hebt om op te kauwen.

2. Mango avocado smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies:
125 gr (bevroren) mango stukjes
80 gr (bevroren) ananas
1/2 avocado
Handje spinazie
50 ml water of 4 ijsklontjes
1 eetlepel lijnzaad

Deze smoothie is ontzettend romig, dankzij de avocado, en verfrissend tropisch door de mango en ananas. Wil je het iets minder tropisch? Dan werkt dit ook heel goed met aardbei in plaats van ananas. De avocado zorgt voor een goede portie eiwit, de spinazie en lijnzaad zorgen voor de vezels en alles bij elkaar bevat het een flinke lading vitamines en mineralen. Een perfect gebalanceerde ontbijt smoothie dus!

3. Amandel choco proteïne smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies:
200 gr Griekse yoghurt
50 ml melk naar keuze (amandel geeft extra amandel smaak)
1 (bevroren) banaan
1/2 eetlepel cacao poeder
6 amandelen
2 theelepels proteïne poeder (chocolade-, vanille- of neutrale smaak)
Optioneel: ijsklontjes

Wist je dat er bijna 2x zoveel vezels zitten in een handje amandelen als in een boterham? Dit is dus eigenlijk altijd een goed idee bij je ontbijt. Je kunt er ook voor kiezen om nog 2 of 3 amandelen zo op te snoepen, dan geef je je darmen ook nog iets te doen.

4. Stevige coffee smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies:
1 (bevroren) banaan
120 ml koffie, afgekoeld of koud
120 ml melk naar keuze
25 gr havervlokken
Optioneel: 1 eetlepel notenboter naar keuze

Kun jij ‘s ochtends niet zonder je kopje koffie en moet je normaal kiezen tussen koffie of ontbijt? Met deze smoothie is dat niet nodig. Dankzij de havermout, banaan en melk is het een volledige maaltijd, met de koffie er gewoon doorheen. Ben je op zoek naar meer heerlijke smoothies waar je koffie al meteen bij kan? Hier vind je er nog een aantal.

5. Appeltaart smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies:
50 gr havervlokken
250 gr Griekse yoghurt
1 appel (zonder klokhuis)
1 peer (zonder klokhuis)
125 ml melk naar keuze
Snufje kaneel
Snufje nootmuskaat
5 druppels vanille extract
5 ijsklontjes

Zou jij eigenlijk het liefst elke dag ontbijten met een zoetig broodje of gewoon lekker een stuk taart? Er is geen reden om het niet te doen, wanneer je deze heerlijke smoothie ontdekt die zowel gezond is als smaakt naar appeltaart. Best of both worlds!

6. Bosvruchten havermout smoothie

Ingrediënten voor 2 smoothies:
50 gr havervlokken
1/2 banaan
125 gr Griekse yoghurt
80 gr bosbessen
50 gr aardbeien
100 ml melk naar keuze

Een bosvruchten smoothie is wel een beetje de klassieker onder de smoothies. Bosbessen zijn 1 van de gezondste vruchten die er zijn, waardoor je alleen al met een handje vruchtjes ontzettend veel vezels, vitamines en mineralen binnen krijgt. Door daar nog extra havermout en eiwit aan toe te voegen, heb je echt een volledige maaltijd. Je kunt voor het gemak kiezen voor ingevroren fruit, dit geeft het iets meer een milkshake idee. Je kunt ook ijsblokjes toevoegen in plaats van melk, als je het kouder wilt maken en wel voor vers fruit kiest.

 

Delen

Meer posts

Van onze blog